Podrška razvoju inovativnih klastera

Bez autora
Sep 05 2010

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj raspisalo je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa o rasporedu i korišćenju sredstava namenjenih za razvoj inovativnih klastera za 2010. godinu. Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog programa iznose 30 miliona dinara. Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju inovativni klasteri koji su upisani u Registar udruženja APR, koji imaju najmanje 12 aktivnih članova (najmanje 9 privrednih društava preduzetnika i najmanje 3 institucije za podršku – NIO, obrazovne ili druge institucije) i koji imaju za članove minimum 60 posto malih i srednjih preduzeće i preduzetnika i bar jednu NIO. Bespovratna sredstva se dodeljuju za projekte ovoosnovanim inovativnim klasterima koji su registrovani posle 1. juna 2008. godine. Minimalni iznos koji se dodeljuje po zahtevu je 200.000 dinara, a maksimalni je 800.000 dinara...

Podrška razvoju inovativnih klasteraMinistarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj raspisalo je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa o rasporedu i korišćenju sredstava namenjenih za razvoj inovativnih klastera za 2010. godinu.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog programa iznose 30 miliona dinara.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju inovativni klasteri koji su upisani u Registar udruženja APR, koji imaju najmanje 12 aktivnih članova (najmanje 9 privrednih društava preduzetnika i najmanje 3 institucije za podršku – NIO, obrazovne ili druge institucije) i koji imaju za članove minimum 60 posto malih i srednjih preduzeće i preduzetnika i bar jednu NIO.

Bespovratna sredstva se dodeljuju za projekte nonovoosnovanim inovativnim klasterima koji su registrovani posle 1. juna 2008. godine. Minimalni iznos koji se dodeljuje po zahtevu je 200.000 dinara, a maksimalni je 800.000 dinara.

Takođe, bespovratna sredstva se dodeljuju i postojećim inovativnim klasterima koji ispunjavaju kriterijume za veće inovativne projekte. Minimalni iznos koji se dodeljuje po zahtevu je dva miliona dinara, a maksimalni je 14 miliona dinara.

Klasteri ostvaruju pravo na sufinansiranje do 50 posto opravdanih troškova projeknih aktivnosti, bez poreza na dodatnu vrednost.

Sve planirane projekte korisnici sredstava su u obavezi da završe do 1. septembra 2011. godine.

Popunjena prijava i konkursna dokumentacija, u skladu sa uputstvom za sprovođenje Programa, predaje se na pisarnici ili dostavlja preporučenom poštom u dva primerka do 8. oktobra 2010. godine na adresu:

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Bulevar kralja Aleksandra 15
11000 Beograd

Na koverti obavezno napisati punu adresu pošiljaoca i staviti naznaku “Prijava za Javni oglas Program razvoja inovativnih klastera za 2010. godinu – NE OTVARATI”.

Uputstvo za sprovođenje programa i obrazac za prijave možete naći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik